Wat zijn de redenen dat mensen van baan veranderen?

Waarom wisselen mensen nou eigenlijk vaak van baan? In deze blog gaan we de drie meest voorkomende redenen laten zien waarom mensen van baan wisselen en, natuurlijk, hoe wij bij Connect jou daarbij kunnen helpen.


Een nieuwe baan is een nieuwe jij

Een baan is iets waar je de meeste tijd van de week aan besteedt, ook al zouden we het liefst alleen maar op vakantie gaan! Omdat we zoveel tijd hieraan besteden, vormt een baan je ook tot een bepaald persoon. Je bent bezig met het onderwerp van je baan, je vormt een visie rondom dit onderwerp, je collega’s beïnvloeden je, je werk beïnvloedt jou en ga zo maar door. Kortom, het heeft veel effect op je leven. Als je dus een andere richting in wilt slaan, kan het wisselen van baan hier veel aan bijdragen. We zien dan ook dat dit een grote reden is waarom mensen van baan willen wisselen. Van de zorg naar de automotive branche overstappen heeft bijvoorbeeld een grote invloed en kan je leven flink veranderen!


Waardering voor je inzet

Een schouderklopje of een complimentje van je collega of leidinggevende kan belangrijker zijn dan je misschien denkt. Als je in een groot bedrijf werkt waar het allemaal niet zo persoonlijk is, hebben mensen hier vaak een tekort aan. Dit is dan ook een reden dat mensen besluiten te vertrekken. Meestal kiezen ze daarna een kleiner bedrijf zodat er een persoonlijkere sfeer is waar meer complimentjes en leuke interacties zullen zijn met collega’s.


De grootste reden is natuurlijk, je raadt het al: Salaris

Ja, deze zag je misschien al aankomen. Je hebt zelf waarschijnlijk ook wel eens van baan gewisseld omdat je ergens anders beter kon verdienen. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen uiteindelijk van baan wisselen omdat ze daar nou eenmaal meer geld krijgen dan bij hun vorige baan. En dat is natuurlijk niet zo gek, geld is immers vaak een hele grote reden dat je werkt!Hoe helpen wij je bij Connect Jobs

Bij Connect staat de mens voorop en is persoonlijke service erg belangrijk voor ons. We zoeken de baan die het beste bij jou past en kijken hierbij naar alle aspecten: waar voel je je goed, wat is dichtbij, krijg je een goed passend salaris en ga zo maar door. Zo vinden wij de beste baan voor jou en blijf je daar wellicht wel tot je pensioen! Lijkt dit jou wat? Neem gerust contact op met ons om te zien wat wij voor je kunnen doen!Gepubliceerd op: 12 juni 2023

Meer Nieuws